Ben je opzoek voor jouw (sport)team of klas dan heb je de keuze uit onderstaande groepstrainingen.

 Ben je geïnteresseerd in 1 op 1 begeleiding? Klik dan op de “coaching” knop voor meer informatie. 

 

Aanmelden

Rots en Water

 

 Rots & Water, een psychofysieke training voor kinderen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Rots & Water is een puur Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel in meer dan 30 landen wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes van 4 – 18+

Het Rots & Water programma kan worden beschouwd als een weerbaarheid -programma en anti-pest-programma, maar dan één dat zich onderscheidt van andere programma’s door zijn meervoudige doelstelling en het bredere pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en sociale vaardigheden, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind.

Website: Rots en Water

Aanbod:

  • De training bestaat uit 8 lessen van 1 uur
  • Rots en Water afsluiting, een plank doorslaan
  • Basisvaardigheden in het programma; stevig staan, rust en kracht centrum, weerbaarheid, keuze leren maken, meer zelfvertrouwen krijgen.

Aanmelden

Aanmelden

STERK Weerbaar 

STERK Weerbaar- een methodiek, ontwikkeld door Wouter Biesmans,  die voortkomt uit meer dan 15 jaar ervaring met kinderen en jongeren met problematieke ervaringen. Deze problematiek kan groot of klein zijn/lijken. Enkele voorbeelden zijn: gepest worden, omgaan met emoties zoals boosheid en frustratie, moeite hebben om de juiste beslissingen te  nemen, omgang met groepsdruk, slecht kunnen concentreren etc.


STERK Weerbaar biedt de mogelijkheid om te het leren reflecteren; om te kijken naar eigen gedrag en handelen.

Als ik boos word, wat gebeurt er met mij?

Ik ben vaak slachtoffer van pesten, wat kan ik doen?

Tijdens deze groepstraining wordt er veel gespiegeld (reflexie) naar eigen doen en laten. Met als doel het weerbaar maken van de doelgroep. Dit kan op meerdere gebieden zoals: sociale vaardigheden, zelfredzaamheid, fysieke weerbaarheid, anti-pest, zelfvertrouwen, grenzen aangeven, concentreren etc.

Aanbod:

  • De training bestaat uit 8 lessen van 1 uur.
  • Power afsluiting, afhankelijk van het doel van de training. Enkele voorbeelden hiervan zijn: een plank doorslaan of een uitdagende groepsopdracht.
  • Basisvaardigheden en verdieping op maat. Uit intake volgen gewenste leerdoelen.
  • Digitale ondersteuning/thuis opdrachten.

Aanmelden